"A kert olyan mint a szerelem,
Gyönyörű, ha gondozzák, szép ha foglalkoznak vele,
és elvadul, ha nem figyelnek rá"

Pálma a kertben Trachycarpus Fortunei Kinai kenderpálma

Ne csak álma legyen a pálma.

Megfűszerezzük kertjét mediterrán növényekkel,pálmákkal. Tetszik Önnek a mediterrán országok mesés hangulata?

Teremtse meg ezt a hangulatot a SAJÁT kertjében is.

Igény esetén olyan télálló pálmákat ültetünk terasza, vagy medencéjének közvetlen környezetébe, amely mediterrán hangulatot teremt, és amelyek könnyedén mindenemű odafigyelés nélkül megélnek hazánk klímájában is. Évtizedek óta megtalálhatóak ezek a pálmafajták Norvégia, Dánia és a Sakandináv térségek kertjeiben is.

A Trachycarpus Fortunei - Kínai kenderpálma, Trachycarpus Princeps - Kõkapu kenderpálma, Chamaerops Humilis, Jubaea Chilensis - Andokpálma, mind-mind azok a pálmafajták melyek leírhatatlan hangulatot, és látványt teremtenek kertjében.

A legelterjedtebb a Kinai kenderpálma a Himalája lejtőiről honos, mely -20 fokot is könnyedén átvészeli. Védeni csak a téli csapadék káros hatásaitól kell. Tápanyagigényes, és a nyári időszakban bőséges öntözést csodálatos lombozatával, és mosolyával meghálálja. Kertemben nyolcadik telet tölti a hideg csillagos ég tanúságában, és már takarás nélkül köszönti a tavaszt.

Mediterrán virágokkal, kanna virág, afrikai szerelemvirág, levendula, trombitafolyondár, selyemakác jelenlétével a kert mediterrán habitusa tovább fokozható.

Elmúlt évek kertjei képekben