"A kert olyan mint a szerelem,
Gyönyörű, ha gondozzák, szép ha foglalkoznak vele,
és elvadul, ha nem figyelnek rá"

Kertfenntartás

A megépített kerteket igény szerint tovább gondozzuk. Fenntartási feladataink nem merülnek ki a fûnyírással!

A gyepet rendszeresen trágyázni is kell, amit megtehetünk szilárd mûtrágyával lehetõleg lassú lebomlásúval, vagy folyékonnyal melyet akár az öntözõrendszer adagol ki a szükséges mennyiségben.

A kaszálékot elszállítjuk, vagy -ami jobb- a helyi tárolóban komposztálhatjuk melyet a késõbbiekben a növények nagy örömére felhasználhatunk.

Az egészséges mélyzöld fûnek a titka a folyamatos öntözés,kaszálás, tápanyag utánpótlás, évenkénti egy-két szellõztetés. Emellett nagyon fontos még a megfelelõ növényvédelem, akár a betelepedõ gyomokat (egy és kétszikû), vagy kór és kártevõket nézzük. Az elõbukkanó vakondok ellen is védekezni kell, elsõsorban elriasztásával kell elejét venni a nagyobb pusztításának, hiszen mindenki tudja hogy védett állat!

Szerencsénkre minden kártékony nem kívánatos szervezetre megvannak a hatásos biolológia,illetve kémiai szerek. Ezeket kertgondozó munkatársunk elõszeretettel alkalmazni is fogja amint lehetõsége nyílik rá és indokolt!

Vállalunk továbbá növényvédelmi permetezéseket dísz, gyümölcs és zöldséges kertben, integrált növényvédelemmel, akár ökogazdálkodáshoz használt szerekkel is.

A fákat évenkénti metszéssel alakítjuk,ritkítjuk illetve ifjítjuk meg. Rendszeres nyírással formát adunk a túlburjánzó sövényeknek. Az esetleges elhalt növényeket újakkal pótoljuk, valamint szezonális növényeket ültetünk, és nem feledkezünk meg a beltéri növények ápolásáról sem!

Elmúlt évek kertjei képekben